Electro-kel Bruistabl 24x50g

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Rehydraterende bruistabletten voor kalveren, geitenlammeren en lammeren.

Aanvullend dieetvoeder voor kalveren, geitenlammeren en schapen-lammeren ter ondersteuning van de water- en elektrolytenbalans. Electro-kel Tabs zijn gemakkelijk en snel oplosbare bruistabletten. Opgelost in het water verkrijgt men een smakelijke rehydraterende oplossing.

Electro-kel Tabs bevatten elektrolyten, osmolieten en energetische stoffen en werd speciaal ontworpen om de verstoorde elektrolytenhuishouding die optreedt bij diarree, te ondersteunen en te stabiliseren.

Het oraal toedienen van elektrolyten aan kalveren is een goedkoop en effectief middel om snel en efficiënt de dehydratatie en metabole acidose als gevolg van diarree te corrigeren. Voorwaarde is wel dat er voldoende zuigreflex bij het kalf aanwezig is.

Gebruik

Voor oraal gebruik: los 1 tablet van 50 g op per liter lauw proper drinkbaar water (37°C). Afhankelijk van de ernst van de dehydratatie en de diersoort verstrekt men tot 2 liter per voederbeurt met tussenpauzes van 6 tot 12 uur. Indien nodig kan men dit herhalen op dag 2 en dag 3.

Niet gelijktijdig met melk toedienen. Tussen twee behandelingen kan het aanbevolen zijn gewoon drinkwater te verschaffen, zeker bij ernstige diarree en uitdrogingsverschijnselen of bij hoge omgevingstemperaturen (hittestress). Het is steeds aanbevolen voor het gebruik of bij eventuele verlenging van de behandelingsduur een dierenarts te raadplegen.

Samenstelling

Dextrose, lactose, natriumbicarbonaat, natriumchloride, kaliumchloride, natriumcarbonaat, calciumzouten van organische zuren (stearinezuur en palmitinezuur)

Indicatie

• Te gebruiken bij een verhoogd risico op spijsverteringsstoornissen (diarree) en tijdens de daaropvolgende herstelperiode.

• Ter preventie van dehydratatie.

• Ter ondersteuning bij herstel van dehydratatie en metabole acidose.

Contra indicatie

Het product niet toedienen aan niet herkauwende dieren.

Gegevens
CNK4379673
FabrikantenKela Veterinaria
MerkenKela, Kela Veterinaria